Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Αιτήσεις για Νέες Ειδικότητες (2015Β)

E-mail Εκτύπωση PDF
Αιτήσεις Επιλογής για Νέες Ειδικότητες
Χειμερινού Εξαμήνου 2015-16(2015Β)
(Ενημέρωση 16-09-2015)
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α? εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. (Δ.Ι.Ε.Κ.) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το Xειμερινό Eξάμηνο Kατάρτισης 2015-16(2015Β), γίνεται στο σύνδεσμο https://iek.sch.gr (Ενημερωθείτε και κατόπιν πατήστε "Εισαγωγή/Τροποποίηση Αίτησης" στο επάνω-δεξιά μέρος της ιστοσελίδας).
Το σύστημα θα μείνει ανοικτό μέχρι τη Δευτέρα, 21-09-2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Δεν θα δοθεί παράταση.
Δείτε ΕΔΩ και τη σχετική ανακοίνωση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.&Ν.Γ.(http://www.gslll.edu.gr)

Για διευκόλυνσή σας, σημειώνουμε ότι η διαδικασία των αιτήσεων επιλογής και οριστικής εγγραφής, αποτελείται από δύο φάσεις:

  • ΦΑΣΗ1-ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ
    (η διαδικασία των αιτήσεων επιλογής που υποβάλονται τώρα)
  • ΦΑΣΗ2-ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ
    (κατάθεση αίτησης εγγραφής και δικαιολογητικών στο Ι.Ε.Κ. Χανίων για όσους επιλεγούν σύμφωνα με τα μόριά τους)

ΦΑΣΗ1-Περιγραφή Ενεργειών Υποψηφίων Καταρτιζομένων
Στη φάση αυτή, οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι έχουν προθεσμία ως και τη Δευτέρα, 21-09-2015, ώρα 12:00 να υποβάλλουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την αίτηση επιλογής χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στα γραφεία του ΙΕΚ Χανίων, αφότου έχουν μελετήσει προσεκτικά το έντυπο "ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ-ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ" και τα "ΣΥΧΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-FAQ" που θα βρουν στον ιστότοπο υποβολής των αιτήσεων(πατήστε ΕΔΩ και κατόπιν στο "Εισαγωγή/Τροποποιηση Αίτησης").
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συμπληρώνετε στην αίτησή σας, υπολογίζεται και η μοριοδότησή για την επιλογή σας, σύμφωνα με τα κριτήρια μοριοδότησης που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.
Η ηλεκτρονική σας αίτηση έχει ισχύ Υπεύθυνης Δήλωσης-Αίτησης (άρθρο 8 Ν.1599/1986) και οι δηλώσεις γίνονται με ατομική ευθύνη του αιτούντος σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986.
Πρέπει λοιπόν, να φοντίσετε ώστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας σωστά και να προσέξετε ιδιαίτερα, τη σειρά προτίμησης των ειδικοτήτων που θα δηλώσετε.
Για να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, πατήστε ΕΔΩ
Επισημαίνεται ότι η φοίτηση στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι ΔΩΡΕΑΝ, διάρκειας πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα (1) εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας.

ΦΑΣΗ 2-Περιγραφή Ενεργειών Επιλεγέντων Καταρτιζομένων
Οι καταχωρημένες ηλεκτρονικές αιτήσεις μοριοδοτούνται αυτόματα και τα αποτελέσματα της διαδικασίας (επιλεγέντες, επιλαχόντες κ.τ.λ.) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.&Ν.Γ. και του Ι.Ε.Κ. Χανίων μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων της Φάσης1, δηλαδή μετά τις 21-09-2015.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Οι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν ενημερώνονται ατομικά, αλλά μέσω της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.&Ν.Γ. ή του Ι.Ε.Κ. Χανίων για την υποχρέωσή τους να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε προθεσμίες που θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση. Υποψήφιος που δεν καταθέσει δικαιολογητικά στις καθοριζόμενες προθεσμίες, χάνει το δικαίωμα εγγραφής του. Για το λόγο αυτό, όλοι οι υποψήφιοι, πρέπει να επισκέπτονται συχνά τις παραπάνω ιστοσελίδες για να ενημερωθούν για την έκδοση των αποτελεσμάτων, τις ημερομηνίες κατάθεσης δικαιολογητικών και ποια ακριβώς είναι αυτά.
Ο έλεγχος των μορίων των επιλεγέντων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δηλώσει στη Φάση1, θα γίνει με την προσκόμιση και διασταύρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στα αντίστοιχα Ι.Ε.Κ. κατά τη διαδικασία των εγγραφών της Φάσης2.
Αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη Φάση2, θα εκδοθούν στους προηγούμενους ιστότοπους, μετά τη λήξη υποβολής αιτήσεων της Φάσης1.

 

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Facebook Twitter YouTube

Βιβλιοθήκη ΔΙΕΚ Χανίων